Site Experimentation – Scale Model

As the site I selected is square – it allowed me to easily make a scale in order to plan out my installation.

IMG_1324 IMG_1322 IMG_1320

The idea was to use plinths of different sizes and then drape the plaster-tubes over them simulating three distinct hills. As is shown in the images above – I experimented with different formations of the “plinths”. Using the rectangular and tubular shapes connect strongly to Black’s painting.

Again – this experiment pushed my concept further – is there a connection between the plinths and the piece in general? I started thinking about the Dorrit Black building as monument to a great Australian artist, yet funding for the arts is constantly under pressure and different governmental (and structural levels). There seems to be a big disconnect between Dorrit Black’s legacy (and the intent of the building) and the experience of artist (and in particular art students).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s